Huidige groep

De nieuwe jeugd voor Gambia groep is vorig jaar gevormd. 13 jongeren hopen in de zomer van 2021 af te kunnen reizen naar Gambia! Een aantal komt van de Oosterkerk en een aantal van andere kerken of het zijn vrienden die ook mee willen. Als het niet lukt om in juli 2021 te gaan door de Corona pandemie gaan we in de zomer van 2022. We zijn druk bezig met allerlei acties die coronaproef moeten zijn. Zo hebben we al drie keer een succesvolle autowasdag gehouden! De speculaasactie is net afgerond  met een geweldige opbrengst van iets meer dan 1600 euro en nieuwe acties zijn gepland

 succesvolle acties rond de jaarwisseling :

Succesvolle acties Jeugd voor Gambia

In de laatste weken van 2020 heeft Jeugd voor Gambia een aantal succesvolle acties gehouden. De eerste twee met dank aan Tuincentrum Strijker, die deze acties aanbood.

De opbrengst van de kerstboom cadeaubon actie was maar liefst € 370,00.

De oliebollen en kniepertjes verkoop bij Tuincentrum Strijker leverde ons een heel mooi bedrag van € 1026,70 op. Onze grote dank aan de vrijwilligers van de kerk die de kniepertjes en oliebollen verkoop voor ons mogelijk maakten. Het was veel werk.

De kerststukjes verkoop, normaal georganiseerd door de ZWO, ging dit jaar anders dan in vorige jaren. Toch nog een mooi bedrag van € 277,50 opgehaald voor Jeugd voor Gambia en Roemenië. Met dank aan Piet van de Ende, die zelf alle stukjes voor de verkoop heeft gemaakt.

De traditionele oliebollen- en kniepertjesactie op 30 december ging dit jaar iets anders. Door vooraf te bestellen, en bijna alle oliebollen en kniepertjes werden bezorgd. Sommige mensen misten het ophalen en gezellig even een kop koffiedrinken, maar gelukkig kon het op deze manier! De jeugd heeft de bestellingen (door heel Hoogeveen!) rondgebracht.

Hier is ook veel werk verzet door vrijwilligers. De maandag en dinsdag vooraf kon je bijna de kniepertjes lucht ruiken in de buurt. Toen waren er een aantal gemeenteleden thuis heel druk bezig met de kniepertjes bestellingen. Voor de oliebollen bakkers was het op woensdag 30 december vroeg opstaan om op tijd alles te bakken. Er waren veel bestellingen!

Onze grote dank aan alle vrijwilligers en in het bijzonder aan Herma en Jan Kok die hun oprit en huis ter beschikking stelden voor het oliebollen bakken en ook alle bestellingen regelden. De opbrengst, € 1240,81, is bestemd voor Jeugd voor Gambia en Roemenië.

Jeugd voor Gambia team