Nieuwsberichten:

Huidige groep:

De nieuwe jeugd voor Gambia groep is vorig jaar gevormd. 13 jongeren hopen in de zomer van 2021 af te kunnen reizen naar Gambia! Een aantal komt van de Oosterkerk en een aantal van andere kerken of het zijn vrienden die ook mee willen. Als het niet lukt om in juli 2021 te gaan door de Corona pandemie gaan we in de zomer van 2022. We zijn druk bezig met allerlei acties die coronaproef moeten zijn. Zo hebben we al drie keer een succesvolle autowasdag gehouden! De speculaasactie is net afgerond  met een geweldige opbrengst van iets meer dan 1600 euro en nieuwe acties zijn gepland

 

Succesvolle acties Jeugd voor Gambia:

In de laatste weken van 2020 heeft Jeugd voor Gambia een aantal succesvolle acties gehouden. De eerste twee met dank aan Tuincentrum Strijker, die deze acties aanbood.

De opbrengst van de kerstboom cadeaubon actie was maar liefst € 370,00.

De oliebollen en kniepertjes verkoop bij Tuincentrum Strijker leverde ons een heel mooi bedrag van € 1026,70 op. Onze grote dank aan de vrijwilligers van de kerk die de kniepertjes en oliebollen verkoop voor ons mogelijk maakten. Het was veel werk.

De kerststukjes verkoop, normaal georganiseerd door de ZWO, ging dit jaar anders dan in vorige jaren. Toch nog een mooi bedrag van € 277,50 opgehaald voor Jeugd voor Gambia en Roemenië. Met dank aan Piet van de Ende, die zelf alle stukjes voor de verkoop heeft gemaakt.

De traditionele oliebollen- en kniepertjesactie op 30 december ging dit jaar iets anders. Door vooraf te bestellen, en bijna alle oliebollen en kniepertjes werden bezorgd. Sommige mensen misten het ophalen en gezellig even een kop koffiedrinken, maar gelukkig kon het op deze manier! De jeugd heeft de bestellingen (door heel Hoogeveen!) rondgebracht.

Hier is ook veel werk verzet door vrijwilligers. De maandag en dinsdag vooraf kon je bijna de kniepertjes lucht ruiken in de buurt. Toen waren er een aantal gemeenteleden thuis heel druk bezig met de kniepertjes bestellingen. Voor de oliebollen bakkers was het op woensdag 30 december vroeg opstaan om op tijd alles te bakken. Er waren veel bestellingen!

Onze grote dank aan alle vrijwilligers en in het bijzonder aan Herma en Jan Kok die hun oprit en huis ter beschikking stelden voor het oliebollen bakken en ook alle bestellingen regelden. De opbrengst, € 1240,81, is bestemd voor Jeugd voor Gambia en Roemenië.

 

Actie Rijst: blijdschap bij 51 zeer arme gezinnen!

Onze rijst actie was dit jaar weer een groot succes. Velen hebben n.a.v. berichten in de Kerkentrommel, Zondagsbrief en op facebook een gift overgemaakt. De opbrengst was geweldig: €1009 Dit bedrag is in gedeeltes aan een leerkracht overgemaakt. Rond de paasdagen heeft deze leerkracht en de conciërge van de Jambanjelly school een ezelkar gehuurd en maar liefst 51 zeer arme gezinnen een zak rijst kunnen bezorgen. Uiteraard kon de ezel dat niet in een keer doen en voor een buitendorpje werd een auto gebruikt. De mannen zijn twee dagen bezig geweest. Grote gezinnen hebben een zak van 50 kilo gekregen en kleinere gezinnen 25 kilo. Daar kunnen ze ongeveer een maand van eten. Voor al deze mensen was het een grote verrassing. Wij willen alle mensen die deze actie hebben gesteund heel hartelijk bedanken!

Jeugd voor Gambia team

Heel Jeugd voor Gambia Kookt