De Facebookpagina’s zijn een aanvulling op de al bestaande communicatiemiddelen die de wijkgemeente ter beschikking staan zoals kerkentrommel, zondagsbrief, website, netwerk, persoonlijke ontmoeting.

De visie van de Protestantse wijkgemeente Hoogeveen-Oost, een levende gemeenschap rondom ontmoeting bij de Bron, verdeelt zich in vier kernwoorden: een duidelijke identiteit, open grenzen,  veelkleurig, ontmoeting. In dat kader heeft de geloofsgemeenschap 2 Facebookpagina’s. Een Facebookpagina is zoiets als een inloophuis, een mogelijkheid om present te zijn waar gemeenteleden dagelijks zijn.  Volgers kunnen even ‘binnenlopen, wat rondkijken, dan verder surfen of een bericht “liken”, een reactie plaatsen, een bericht delen. Facebook is een snel en direct medium. Als er een tekst, foto, filmpje op geplaatst wordt, kan dit op hetzelfde moment door volgers opgemerkt worden. Een Facebookpagina geeft de mogelijkheid zelf het initiatief te nemen om te laten zien wat er leeft binnen de gemeente, om het gemeenteleven te stimuleren en op te bouwen, om vorm te geven aan missionair gemeente zijn, om naar elkaar om te zien.

De profielpagina facebook.com/oosterkerk.pknhoogeveen wordt beheerd onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraad.

Op de pagina’s worden activiteiten van de gemeente, gemeenteleden gedeeld, geregeld wordt via een evenement attent gemaakt op wat komen gaat. Beide pagina’s hebben een openbaar karakter. Alles wat geplaatst wordt, kan door iedereen gezien worden. Waar nodig, vraagt de beheerder toestemming om foto’s van personen te plaatsen. Dit gebeurt stilzwijgend ook door het bordje in de Oosterkerk ‘in dit gebouw kunnen foto- of videobeelden gemaakt worden’.

Wie dat wil kan foto’s of teksten sturen via: oosterkerk.pknhoogeveen@gmail.com. aan de beheerder van de pagina’s die dan bekijkt of het geplaatst kan worden.