Pinksteren 2021

Kindernevendienst: Ik zie het aan je!

Bijbel: Handelingen 2:1-24
Nadat Jezus naar de hemel is gegaan, wachten de leerlingen in huis. En op het joodse Pinksterfeest raken zij in vuur en vlam door de Heilige Geest. In alle talen spreken zij over Jezus, zijn leven en werk, zijn Opstanding. Het feest is begonnen.

Twee mooie werkbladen: Pinksteren 1 en Pinksteren

Beluister hieronder het verhaal van deze zondag: ‘Pinksteren’.

 

Presentatie van de Pinksterdienst:
Presentatie dienst van Pinksteren 2021

Symbolischeschikking Pinksteren 2021

 

 

 

 

 

Pinksteren:  Feest van Hoop.

De groene boog staat symbool voor de hoop., vol verwachting voor de toekomst.
In de regenboogkleuren wordt Gods belofte zichtbaar, waarbij de rode  Gloriosa de boog in vuur en vlam lijkt te zetten. In lied 686 zingen we vandaag:

Wij zijn in Hem gedoopt

Hij zalft ons met zijn vuur.

Hij is een bron van hoop

In alle dorst en duur.

 

Fotoverslag Emmaüswandeling, eerste Pinksterdag 2021

(foto credits: Jeanette Volkerts) Klik voor fotoverslag op onderstaande link:

Fotoverslag Emmaüswandeling

EMMAÜSWANDELING


Een activiteit voor Geestdriftige mensen op de eerste Pinksterdag.

In Lucas 24:13-16 wordt beschreven hoe twee volgelingen van Jezus onderweg naar Emmaüs met elkaar in gesprek zijn over gebeurtenissen die ze niet goed begrijpen. Na enige tijd lijkt het of zich een onzichtbare derde bij hen gevoegd heeft.

Na een periode van stilte organiseert Leeftocht Oost weer voorzichtig een activiteit met de mogelijkheden die er nu zijn. Op de eerste Pinksterdag is dat een Emmaüswandeling, elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek.

Bij deze Emmaüswandeling wandelt u twee aan twee, waarbij u eerst ieder voor zich in stilte een meegekregen tekst en een gespreksvraag overdenkt. Na enige tijd wisselt u met elkaar uit wat de tekst u op dit moment zegt of misschien juist niets te zeggen heeft. Dit gaat in de vorm van elkaar vertellen, vragen stellen en antwoorden geven zonder discussie of elkaar proberen te overtuigen en stiltes zijn niet erg. En heel misschien ervaart u dat er even een onbekende, onzichtbare derde meeloopt.

 

 

2021-05-24T14:16:15+01:00
Ga naar de bovenkant