Veertigdagenproject kindernevendienst (2021)

In de veertigdagentijd horen we hoe Jezus op weg gaat naar Pasen.

Het is een weg door de woestijn en over een hoge berg. Een weg naar de tempel, en ook een weg naar grasland waar eten genoeg is voor vijfduizend mensen. Het is een weg door het donker en een weg waarop Jezus als koning wordt toegejuicht. Uiteindelijk wordt het een weg door de dood naar het leven.

De verhalen van deze periode worden zichtbaar gemaakt op een spelbord. Elke week zetten de kinderen zeven stappen op het spelbord en krijgen ze iets te zien van het verhaal van die week. Zo geeft het spelbord de weg weer die Jezus gaat. En wij gaan met Hem mee: stap voor stap op weg naar Pasen.

 

Juist nu de mogelijkheden beperkt zijn om in de kerk samen te komen, is het mooi om thuis aandacht te besteden aan de veertigdagentijd.
Hiervoor zijn gezinsboekjes gemaakt.

presentatie levensweg

werkbladen

Kleurplaten bij 40 dagen project ZWO
Kleurplaat Geen kind alleen (Afrika)
Kleurplaat Kerk en moskee
Kleurplaat landbouw Azië (1)
Kleurplaat Samen staan we sterk (1)
Kleurplaat Zorg voor elkaar (1)